THENEXT-GEN

Frequently.Asked.Questions.

Veelgestelde vragen

Welkom bij onze Veelgestelde Vragen (FAQ) pagina! Hier vind je antwoorden op de meestvoorkomende vragen die de deelnemers die jou voor gingen ons hebben gesteld. We begrijpen dat je wellicht wat meer informatie nodig hebt voordat je je definitief voor het traject in schrijft, we zijn daarom hier om je te helpen.

Als je het antwoord op je vraag niet kunt vinden in onze FAQ’s, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons e-mail adres ([email protected]) of via whatsapp op +31 6 39 24 76 36. Nadat de definitieve inschrijvingen zijn gesloten, ontvang je nog alle laatste en belangrijkste informatie omtrent het traject, in 1 mail.

Ik kan niet aanwezig zijn bij een centrale clinic, hoe kan ik mij afmelden?

Je kan je afmelden voor de clinic door te reageren op de mail die je hebt gehad met informatie over de clinic. Wij zullen je afwezigheid dan doorgeven aan de trainers en de trajectmanager.

Ik mis één of meerdere centrale clinics, maak ik dan nog kans om de ring in te gaan?

Het is belangrijk dat je bij alle clinics aanwezig bent zodat de trajectmanager en trainers je kunnen zien. Het missen van een clinic zorgt er niet voor dat je helemaal geen kans meer maakt om de ring te halen, maar wordt wel meegenomen in de beslissing.

Is het verplicht om bij de centrale trainingen aanwezig te zijn?

Om aanspraak te maken op een match tijdens het gala is het verplicht om bij al deze trainingen aanwezig te zijn.. Als je één van deze trainingen mist, is het niet meteen uitgesloten dat je een partij krijgt, maar het verkleint je kansen wel aanzienlijk.

Is er naast de bokstrainingen ook coaching in bijv. voeding, mobiliteit, etc. en het maken van schema’s?

Wij hebben een diëtist die je kunt benaderen voor hulp bij voeding. Daarnaast ontvang je regelmatig documenten met tips & tricks en meer informatie over de fase van het traject waar je nu in zit.

Wanneer wordt de definitieve matchmaking bekend?

De matchmaking wordt altijd na de derde clinic bekend gemaakt.

Hoeveel bestaat het trainen uit sparren?

In de eerste maand van het traject zullen we weinig sparren waarna dit wordt opgebouwd naarmate het traject vordert. Er zijn genoeg deelnemers die wel trainen maar zonder ambitie voor de ring. Deze personen kunnen ook het traject volgen zonder te sparren.

Met welke gewichtsklassen werken jullie bij het gala?

Wij werken niet met traditionele gewichtsklassen omdat het om partijen gaat in de ‘Nieuweling’ groep. Dit betekent dat je wordt gematcht op basis van je huidige gewicht. Hierbij matchen we de gewichten zo dicht mogelijk bij elkaar.

Wordt er gevochten met of zonder hoofdgear?

De gevechten zijn zonder hoofdbescherming, dit is bepaald door onze medische specialisten. Hoofdbescherming heeft enkel nut tegen eventueel huidletsel. Echter wordt je hoofd door het dragen van de kap meer een target waardoor er roekelozer gevochten wordt. Als je met hoofdbescherming wil vechten mag dit echter wel en zullen wij hoofdbescherming regelen tijdens het gala.

In het trainingsschema staan veel trainingen. Moet ik deze allemaal volgen?

Nee. Het trainingsschema laat de beschikbare trainingsmomenten voor jullie zien. Je mag zelf je trainingsschema en intensiteit bepalen. Het is heel normaal dat je de trainingsintensiteit gedurende het traject opbouwt.  

Ik heb geen vechtsport ervaring en wordt niet graag gematched tegen iemand die al jaren ervaring heeft met de vechtsport. Heeft ervaring ook betrekking op de matchmaking?

Iemand die geen ervaring heeft wordt in principe niet gematched met iemand die al wel vechtsport ervaring heeft mits het niveau gelijk is en het met goedkeuring is van beide vechters.

Ik heb al ervaring, beginnen de trainingen helemaal met de basis?

De trainingen die met de groep worden gehouden, bouwen geleidelijk op in niveau. Hieraan kun je echter ook meedoen als meer geoefende (kick)bokser. De reguliere trainingen van de gym, zijn van alle niveaus.

Ik heb een hoofdblessure waardoor ik niet kan sparren. Kan ik alsnog mee doen aan het traject?

Ja, je kan zeker mee doen aan het traject als je niet kan sparren. Ook is het mogelijk om mee te doen als je niet wilt sparren. Wel is het belangrijk dat je dit bij de coaches en trainers aangeeft. Zij kunnen hiermee dan rekening houden tijdens de trainingen. Houd er zelf altijd rekening mee dat meedoen op eigen risico is. Als je denkt dat de blessure door de sport kan verergeren, doe dan niet mee.

Ik kan pas later starten met het traject. Mag ik mij alsnog inschrijven?

Dit is zeker mogelijk. Houd er wel rekening mee dat tijdens het traject er voor de uiteindelijke matchmaking rekening gehouden wordt met motivatie, opkomst en progressie. Zorg dat je de tijd die je later begint inhaalt en aan de trainers laat zien dat ondanks dat je later bent gestapt, je er volop voor gaat.

Kan ik ook meedoen als ik niet voor de ring ga?

Het is ook mogelijk om gewoon te trainen om de sport te leren en om mega fit te worden! Je kan het hele traject mee doen en hoeft dan niet bij de centrale clinics aanwezig te zijn.

Ik wil mij graag inschrijven maar wil er wel zeker van zijn dat ik genoeg kan trainen, wanneer vinden de trainingen plaats?

Gedurende het hele traject heb je wekelijks drie tot vijf trainingsmogelijkheden per persoon per week. Hier zit in ieder geval één training bij voor de groep van je vereniging. Deze training is speciaal voor jullie. Daarnaast biedt de sportschool ook nog een hele reeks reguliere trainingen aan waarvoor je je kan inschrijven. Het trainingsschema volgt via de mail.

Wanneer moeten de inschrijfkosten betaald worden?

De betaling van de trajectkosten loopt via de vereniging. In de meeste gevallen zullen ze dit afschrijven van je rekening bij de vereniging. Voor vragen wanneer dit wordt afgeschreven kan je het beste het bestuur van de vereniging zelf benaderen.

Ik heb mij ingeschreven voor het traject, hoe en wanneer kan ik mij inschrijven voor de trainingen?

De donderdag voordat het traject begint krijgen jullie een mail waarin het trainingsschema bekend wordt gemaakt. In deze mail staat ook uitleg over hoe je je kan inschrijven. Het inschrijfsysteem verschilt per sportschool. De manier van inschrijven zal duidelijk gecommuniceerd worden tijdens de informatiebijeenkomst en in de daaropvolgende mails. Ook wordt de inschrijflink in de Whatsapp groep gecommuniceerd met alle deelnemers.

Is het voor vrouwen ook verplicht om met een tok te trainen bij het kickboksen?

Ook voor vrouwen is het verplicht om een tok te dragen. Dit is vanwege de kans op blessures en voor je eigen veiligheid.

Kan ik mijn materialen al eerder ontvangen?

Nee, dit is niet mogelijk. Alle materialen worden tegelijk geleverd op jullie sociëteit zoals aangegeven.

Kan ik na de deadline nog materialen bestellen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Alle materialen zijn al meegegeven met de koeriersdienst. Je zal dus zelf de materialen moeten aanschaffen, als je vragen hebt over wat je nodig hebt kan je ons uiteraard altijd bereiken!

Ik heb zelf handschoenen maar niet in de juiste maat. Is dit een probleem?

Ja, voor het traject moet je de juiste maat handschoenen hebben. Dit is namelijk dezelfde maat waarmee er gevochten wordt. Voor mannen is dit 16 oz en voor vrouwen is dit 14 oz.

Ik kan niet aanwezig zijn bij het uitdelen van de materialen, wanneer kan ik deze alsnog ophalen?

Het uitdelen van de materialen wordt door de commissie op de sociëteit gedaan. Als je de materialen later wilt ophalen moet je dat met de commissie afstemmen. Daarnaast is het ook mogelijk om iemand te machtigen om de materialen voor je op te halen.

Wanneer worden mijn bestelde materialen geleverd?

De bestelde materialen worden op de maandag dat het traject start op jullie sociëteit geleverd. De precieze tijden zullen wij met jullie communiceren via de deelnemers app en via de mail.

Welke materialen zijn er nodig voor het traject?

Alle materialen die nodig zijn zitten in het pakket welke wij in samenwerking met de vereniging met korting aanbieden. Essentieel voor de trainingen en het gala zijn handschoenen (16 oz voor mannen, 14 oz voor vrouwen), windsels, een tok en een bitje. Je kan deze met korting bestellen via het bestelformulier dat we via de mail en Instagram zullen communiceren. Als je nog geen materialen hebt, ben je verplicht dit pakket te bestellen. Als je al wel materialen hebt, raden we je sterk aan dit pakket te bestellen. Dit zijn namelijk de materialen waarmee je de ring in gaat.

 

Ik kan niet bij de informatiebijeenkomst zijn, hoe kan ik toch de informatie krijgen die daar gedeeld wordt?

Elke deelnemer die zich heeft ingeschreven voor de informatiebijeenkomst ontvangt na de bijeenkomst een presentatie met daarin een samenvatting van wat er is besproken. Als je na deze presentatie nog vragen hebt kan je deze uiteraard aan ons stellen via mail of WhatsApp.

Ik heb aangegeven geen handschoenen te willen lenen voor de informatiebijeenkomst, ik wil deze toch graag alsnog huren. Hoe kan ik dit doen?

Dit is gelukkig nog mogelijk! Als je het formulier opnieuw invult en dan antwoordt met ‘ja’ op de vraag of je handschoenen wilt huren, wordt deze keuze automatisch aan je inschrijving voor de informatiebijeenkomst toegevoegd.

Kan ik mij bij de informatiebijeenkomst omkleden of kan ik dit beter van tevoren doen?

In verband met mogelijke drukte in de kleedkamers raden we je aan om naar de informatiebijeenkomst in je sportkleding te komen. Er is op locatie wel ruimte aanwezig om je tas/spullen kwijt te kunnen.

Hoe ziet de informatiebijeenkomst er uit?

De informatiebijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. Onze trajectmanager zal eerst een presentatie geven over het traject met aansluitend een eerste proeftraining. Na de presentatie is er de ruimte om vragen te stellen.